cze 23 2014

czekoladowe listki


Komentarze: 0

Składniki:

liście czekolada lub kuwertura

Sposób przygotowania:

Liście umyć i dokładnie osuszyć. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Liście ułożyć w odstępach np. na desce dolną stroną do góry. Trzymając liścia za ogonek, należy przy pomocy małego pędzelka posmarować czekoladą dolną stronę liścia. Należy nałożyć grubą warstwę czekolady. Gotowe liście wstawić do lodówki na 15- 20min., aby czekolada stwardniała.

 

Trzymając liścia za ogonek delikatnie oddzielać liścia od czekolady. Ważne jest, aby ręce były w miarę zimne. W przeciwnym wypadku czekolada zacznie się topić i możemy zrobić dziurę w czekoladowym liściu. (Można ręce w miarę potrzeby zamoczyć w zimnej wodzie).

 

Smacznego.

pomyslowapaula14 : :
Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz