kwi 15 2014

sernik cytrynowo -imbirowy


Komentarze: 0

Składniki

3 jajka 65 g cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 500 g serka wiejskiego, odsączonego 80 g mąki pszennej 1 cytryna 1 łyżka kandyzowanej skórki cytrynowej, dobrze posiekanej 1 łyżeczka mielonego imbiru 1 łyżeczka soli

Sposób przygotowania

Rozgrzać piekarnik do 240 C. W misce zmiksować jajka z cukrem i wanilią, aby powstała biała, pienista masa. Dodać ser i mąkę, dobrze wymieszać. Dodać skórkę cytrynową, sok z cytryny, sól i imbir, ponownie wymieszać. Przełożyć ciasto do silikonowej formy (nie trzeba jej smarować) lub blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 30 minut. Ostudzić. Można wstawić na kilka godzin do lodówki - wtedy smakuje najlepiej.
pomyslowapaula14 : :
Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz