kwi 18 2014

ciasto z jagodami w fomnie małych babeczek...


Komentarze: 0
 
 
 
 
 

Składniki na kruche ciasto:

250 g mąki 110 g zimnego masła 50 g cukru pudru 2 żółtka

Mąkę wymieszać z cukrem pudrem, dodać masło i żółtka, szybko zagnieść ciasto. Schować do lodówki na minimum 30 minut.

Składniki na nadzienie jagodowe:

200 g jagód 5 łyżek cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej

Jagody wymieszać z cukrem i mąką ziemniaczaną.

Ciasto podzielić na 12 części. Dziesięcioma z nich wyłożyć foremki do babeczek, do każdej z nich dodać po łyżce nadzienia. Rozwałkować 2 pozostałe części ciasta, pociąć na paski i układać na babeczkach w formie kratki. Piec około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 240 stopni.

 

Smacznego!

pomyslowapaula14 : :
Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz