kwi 12 2014

gałki mleczko-kokosowe


Komentarze: 0

Składniki:

6 żółtek 1 puszka słodzonego mleka skondesowanego
Oraz:
wiórki kokosowe do posypania kuleczek masło do formy

 Sposób przygotowania:

Zmiksuj żółtka z mlekiem skondensowanym. Otrzymaną masę wlej do garnka i ciągle mieszając, podgrzewaj tak długo, aż zgęstnieje i zacznie odklejać się od dna. Przygotuj płaską szklaną formę, natłuść jej dno masłem, napełnij przygotowaną masą, a powierzchnię posyp wiórkami kokosowymi (lub grubym cukrem kryształem). Odstaw do zastygnięcia, a potem pokrój na kawałki. Możesz także ulepić kulki z zimnej masy i otoczyć je w wiórkach.

pomyslowapaula14 : :
Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz