Komentarze: 0
Ciasto: gorzka czekolada, 125 ml śmietany 18-proc., 35 dag cukru, 30 dag mąki, 3 łyżki kakao, łyżeczka sody, 12 dag masła, szczypta proszku do pieczenia, 2 jajka.
Krem: 250 ml kremówki, 25 dag serka mascarpone, 40 dag malin, łyżka cukru pudru, owoce
Przygotowanie: Ciasto: stop czekoladę ze śmietaną i 15 dag cukru, ostudź. Masło utrzyj z resztą cukru i żółtkami.
Dodaj sypkie składniki ciasta i 175 ml wody, wymieszaj. Połącz z masą czekoladową, ubitymi białkami.
Piecz ciasto 50 min w temp. 180˚C. Zimne, przekrój na trzy krążki. 2 Krem: kremówkę ubij z cukrem pudrem, wymieszaj z serkiem mascarpone.
Dodaj zmiksowane, przetarte maliny. Krążki ciasta przełóż kremem. Resztą kremu udekoruj wierzch ciasta, posyp owocami. Jeżeli krem jest za rzadki, dodaj łyżkę rozpuszczonej żelatyny.